Hem

skriet@skriet.com

Tips då man ska köpa förlovningsringar


 

 

Du har tänkt på det under många månaders tid, kanske längre. När beslutet äntligen har fattats så är det dags att köpa förlovningsringar. En ström av idéer forsar genom medvetandet och plötsligt så vet man vare sig ut eller in. Hur ska man resonera då man ska handla ringar som ska förgylla tillvaron för all framtid? För många kan det här bli en aning frustrerande då man inser att man har olika syn på hur mycket det får kosta, vilken typ av ringar man ska fokusera på, och om båda ska bära förlovningsringar.
För att det ska bli lättare att köpa ringarna som ska symbolisera lyckan och en säker framtid så kan man fundera på följande tips…


Smak
För de flesta så handlar valet först och främst om vilken typ av ring som man gillar. Alla har sina egna tankar om vad som gör en viss ring unik och vacker. Om det är så att den ena parten älskar silver medan den andra tycker att den här typen av ringar måste vara av guld så kan man nå en kompromiss genom att välja en ädelmetall med silverfärg. Platina och vitt guld påminner om silver men är fortfarande respektabla ädelmetaller som passar mycket bra för förlovnings- och vigselringar.
Om man har olika smak vad gäller smycken så är det också bra att ta lite hjälp från rutinerade ringbutiker som till exempel Lamastone.se. Den här typen av butiker kan presentera olika stilar som ändå kan matchas så att man får en kontinuitet och samhörighet mellan de ringar man till sist väljer.


Budget
Det finns många tips om hur mycket en förlovningsring får kosta, men sanningen är att dessa inte är särskilt intressanta för de som ska skaffa ringar. Om någon säger att ringen bör kosta som två månadslöner så kan detta sätta stor press på den som behöver varenda krona till vanliga utgifter och inte har sparat så mycket pengar till förlovningen. Det bästa är att inte lyssna på tips som anger en precis summa. Det handlar snarare om att se hur mycket man faktiskt kan lägga ner på detta smycke och sedan göra upp en smart plan för betalningen. Om man kan handla sina ringar på avbetalning så kan det göra det möjligt att skaffa lite dyrare smycken, men annars är det bättre att hålla sig till den budget man har och skaffa vackra ringar som inte kostar för mycket.


Handla på rätt ställe
Det är förstås viktigt att man handlar sina förlovningsringar på rätt ställe. För att hitta en bra butik så kan man börja med att fråga sina gifta vänner var de handlade sina smycken. Om man redan funnit en butik som verkar lovande så är det en god idé att undersöka vilka rekommendationer butiken har fått. Då man skaffar dyrare ringar med ädelstenar så är det också viktigt att man väljer en butik som kan erbjuda certifikat för diamanter för att bevisa att de är äkta och i enlighet med det som anges i smyckets beskrivning.

 

 

Sparande |