Hem

skriet@skriet.com

Skyla sig


Klä sig

 

Att klä sig kanske är ett bättre ord. Skyla sig har en liten annan klang, en klang som antyder att det är någon del av kroppen som behöver täckas för att inte väcka anstöt.
Den anstöten kan vara religiöst, kulturellt eller politiskt betingad.
Om vi nu bortser ifrån de negativa sakerna med att klä sig, eller inte klä sig kan man istället titta på det här med att verkligen klä sig.
Och då i betydelsen att visa upp sig eller i alla fall inte medvetet dölja så mycket-
På den ena skalan finns de kläder som brukar gå under benämningen yrkeskläder, vilket i princip kan innebära princip vilket yrke som helst. Läkare, sjuksköterska, elektriker, rörmokare, brandman, polis. Ja alla yrkesgrupper mer eller mindre som i sig har en viss homogenitet ifråga om arbetsgivare och inriktning.

På det mer vardagliga planet tänker man kanske inte på kläder i termer av yrken. Men att kläder har en stor betydelse märks framför allt på alla dessa modebloggar som har ett högt fokus just på kläder. Framför allt då kläder för kvinnor. Klänningar är ett sådant område, eller kjolar om man nu vill titta på det.
I sämre ekonomiska tider så krymper kjollängden eller klänningslängden. I goda tider så sjunker den. Som det ser ut nu så bör kort-kort vara populärt inför sommaren.